Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot

de mirela0911 in Slow Cooker, 26 Oct 2021 | 5754 vizualizari

 

Este cea mai buna iahnie pe care am mancat-o. Unii au zis ca nu vor sa manance asa ceva, dar dupa ce au simtit mirosul, nu s-au mai putut abtine.
Initial am pus fasolea la fiert pentru a prepara fasole frecata. Uitandu-ma la ea ce frumos fierbe, mi-a trecut prin cap sa iau o parte din fasole sa o prepar sub forma de iahnie. Asa ca deja era fiarta mai bine de jumatate si nu a durat decat 2 ore la crock pot sa se gateasca.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe alba, mare
  • sare dupa gust
  • 3 lg ulei
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • cateva boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 1 crenguta de cimbru
  • 150 ml bulion de casa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 buc carnati
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot:

Fasolea se tine in apa rece peste noapte. Dupa cum am spus, o pusesem la fiert in apa cu sare pentru a pregati fasole frecata. Cand am luat din ea pentru a face iahnie, era mai mult de jumatate fiarta. 

Se conecteaza aparatul slow cooker Crock Pot la sursa de curent si se seteaza pe programul high pentru 2 ore. Se toarna uleiul si se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa sa se incalzeasca. Intre timp se curata morcovul si se da pe razatoarea cu gauri mari. Se pune si morcovul in vas si se amesteca impreuna. Se pune fasolea, se toarna din apa in care a fiert fasolea cat sa o acopere nu foarte tare. Se pun boabele de piper, frunzele de dafin, crenguta de cimbru si bulionul. Se amesteca si se pune capacul.

Carnatul se taie rondele si se prajeste usor intr-o tigaie. Usturoiul se curata si se taie feliute. 

Inainte cu o jumatate de ora de a se termina programul aparatului, se pun carnatii si usturoiul. Se amesteca si se lasa pana la final.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca o vreti de post, se renunta la carnati. E la fel de buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Rocsi 1

30.10.2021, 20:30

Cea mai buna fasole cu siguranta! Eu nu mananc carnat, dar gustul pe care il da, imi place!

oanapl 1

31.10.2021, 18:59

Ce bunătate!

mirela0911 1

02.11.2021, 21:06

Va multumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa de post, cu ciocolata si fructe de padure la slow cooker Crock-Pot